Singurul dintre parlamentarii constănţeni care are cele mai noi postări pe blogul rău este democrat-liberalul Mircea Banias
Răspunsul la o astfel de întrebare, privitoare la ce s-a întâmplat cu blogurile pe care candidaţii la parlamentarele din 2008 şi le-au deschis pentru a-i atrage şi pe tinerii internauţi de partea lor, este unul cât se poate de simplu: au rămas inactive imediat după momentul desfăşurării alegerilor sau, cu câteva excepţii, cu foarte puţine postări şi updatări referitoare la activitatea pe care au desfăşurat-o de când au intrat în Parlamentul României.
Cu excepţia celor trei parlamentari liberali - Haşotti, Lupu şi Dragomir, dar şi a celor doi ai minorităţilor - Amet Aledin şi Iusein, plus Zanfir Iorguş (PDL) şi Nicolae Moga (PSD), care în campania de la alegerile parlamentare nu au ales să-şi promoveze astfel proiectele de viitor parlamentar, toţi ceilalţi deputaţi sau senatori constănţeni au câte un mediu de comunicare cu cei care i-au ales.
Nu este nimic rău că parlamentarii care au fost aleşi au găsit şi această cale pentru a comunica cu eventualii lor votanţi. Problema este cu totul alta. Văzută şi de această dată ca o modalitate de a atrage voturi la alegeri, blogurile au fost abandonate de cei care s-au promovat prin intermediul lor, imediat cum s-a terminat campania. Cele câteva postări care au precedat alegerile din noiembrie 2008 au constat în diferite articole din presa locală care făceau referire la declaraţiile pe care le-au făcut în diferite conferinţe de presă, mai degrabă despre activitatea de lider de organizaţie, decât de cea de ales trimis în Parlamentul ţării. Exemplu evident în acest caz este senatorul Mircea Banias, care, chiar dacă are cel mai updatat blog dintre toţi cei 11 colegi ai săi, majoritatea postărilor sunt materiale de presă.
Cei patru M şi-au uitat blogurile
Ceilalţi doi colegi ai s