Faci gargara cu apa sarata pentru ca te doare gatul? Bei o cana de lapte cald inainte de culcare ca sa poti dormi? Fiecare dintre noi a apelat la un moment dat la remediile bunicii.
RESPIRATIE URAT MIROSITOARE
ROSIILE: Doua sau trei rosii pe zi te pot ajuta sa previi respiratia urat mirositoare sau halitoza. Aceasta este cauzata de compusii urat mirositori din sulful produs de bacteriile care se dezvolta in medii lipsite de oxigen, cum ar fi partea din spate a limbii. Rosiile contin anumiti compusi, iononele, care fac ca sulful sa devina inodor.
IAURTUL: Mananca o cana mica de iaurt in fiecare zi - acesta contine bacterii active care pot inhiba mirosul cauzat de bacterii.
MORCOVII: Respiratia urat mirositoare este adesea cauzata de putrezirea alimentelor blocate intre dinti. Mestecatul stimuleaza producerea de saliva care te ajuta sa scapi de particulele alimentare iar fibrele din morcov actioneza ca o periuta de dinti pe dinti si gingii.
VANATAI, LOVITURI
OTET: Se inmoaie un pansament in otet racit si se aplica de la 10 pana la 20 de minute pe locul care prezinta inflamatia sau leziunea. Vanataile apar atunci cand vasele de sange se sparg si sangele curge pe sub piele cauzand umflaturi, modificari de culoare si durere. Otetul creste fluxul sanguin din apropierea suprafetei pielii, care ajuta sa se disipeze surplusul de sange din zona unde este vanataia.
CEAPA: Se amesteca branza rasa cu ceapa si putina sare si astfel se obtine o pasta impotriva vanatailor, care se aplica pe zona respectiva cam 10 minute. Ceapa este o sursa bogata de quercetin, un pigment considerat a fi anti-inflamator.
TRANSPIRATIE URAT MIROSITOARE
RIDICHIILE: Se face la storcator un suc din ridichi si, dupa dus, aplicati zeama in locurile problematice: subsuori, sub fiecar