Judeţul de la malul mării se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte persoanele infectate cu acest virus.
Ofemeie în vârstă de 60 de ani din Mangalia a decedat în cursul zilei de 14 septembrie la Constanţa după ce a fost infectată cu West Nile. Femeia figura în evidenţele medicilor cu un atac cerebral şi hipertensiune arterială. Ea a fost adusă prin transfer de la Spitalul Mangalia la Secţia Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, apoi transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. În pofida tratamentului administrat, pacienta nu a mai putut fi salvată. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ), dr. Constantin Dina, a declarat acesta este cel de-al doilea deces în judeţul nostru. „În prezent, avem opt persoane bolnave prin infecţia cu West Nile, ceea ce ne situează pe primul loc pe ţară", a precizat el.
Cadrul medical a mai spus că această boală apare mai mult la persoanele în vârstă, unde boala se agravează mai tare, dar şi la cele care au boli asociate. „Copii pot fi infectaţi să nici să nu ne dăm seama de acest lucru. În schimb, la vârstnici, organismul nu mai poate lupta cu boala, este mult mai greu", a completat şeful DSPJ. Ultimele trei noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în urmă cu o săptămână. Pacienţii au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi se află sub supravegherea medicilor. Este vorba despre doi bărbaţi din Constanţa şi o femeie din localitatea Limanu. În prezent, starea lor de sănătate este stabilă. În plus, bolnavii nu suferă de alte boli asociate, ceea ce le dă şanse mari de supravieţuire.
Febră şi dureri de cap
Simptomele îmbolnăvirii cu West Nile apar între 2 şi 8 zile de la infectare şi constau în febră uşoară şi dureri de cap, frisoane, transpiraţie excesivă, stări de moleşeală. Cel mai grav simptom constă în encefalită sa