Lamaiul este originar din India, insa fructele sale miraculoase sunt cunoscute si apreciate pe teritoriul nostru inca din secolul al IV-lea.
Zeama de lamaie contine acid citric, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zaharuri, vitaminele A, B si C. Datorita acestor minerale si vitamine, fructul are efecte benefice asupra intregului organism.
Cea mai cunoscuta bautura racoritoare de la noi este apa plata cu lamaie. Dar si ceaiul in care, de regula, stoarcem cateva picaturi de zeama de lamaie.
Suc de lamaie cu miere de albine
Unele persoane se plang ca nu prea au pofta de mancare, altele ca sunt prea slabe si ar vrea sa se ingrase. Iata un preparat care le va ajuta atat pe ele cat si pe copiii slabi si anemici.
Zeama stoarsa de la o jumatate de kilograme de lamai se pune intr-un borcan de 800 de grame.
Se adauga miere de albine, de preferat mierea poliflora, pana se umple borcanul. Cu o lingura de lemn se mesteca pana la omogenizare.
Dupa 24 de ore, adultii pot lua cate o lingura de trei ori pe zi si copiii cate o lingurita de trei ori pe zi.
In amestec cu ceai de galbenele, parti egale, puneti cate o picatura de zeama de lamaie in nas daca sunteti foarte racit si va curge nasul intr-una. Daca aveti narile ranite nu apelati la acest leac.
Sucul de lamaie stors pe mancarea de pranz sau cea de seara "taie" din calorii si ajuta la mentinerea siluetei.
Stoarceti lamaie peste snitele, atunci cand sunt fierbinti, acoperiti-le cateva minute si apoi serviti-le. Sunt delicioase! Si la fel de proaspete si fragede vor fi si peste trei zile.
Daca vreti sa folositi coaja de lamai la prajituri, spalati foarte bine lamaia inainte de a o da prin razatoare.
Nu aruncati cojile de la lamai. Puneti-le pe o farfurie in camera in care stati sau pe soba o