Ingrediente pentru 8 rulade: 8 frunze mari de varză roşie, 650-750 g carne tocată, 200-250 g ciuperci, 2-4 linguri de smântână, 1-2 ouă, 1-2 felii de pâine, 2-4 linguri vin roşu sec (demisec), 1-1,5 pahar supă de carne, 1-2 cuişoare, 3 linguri oţet de vin, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină, sare, piper alb măcinat, 4 linguri margarină.
Mod de preparare:
Se fierbe 1 l de apă cu o lingură de sare, 1/4 linguriţă de piper, zahăr, cuişoare şi oţet de vin. Se spală frunzele de varză, se elimină nervurile mai groase, se introduc în apă şi se fierb cinci minute. Se scot cu grijă şi se lasă să se zvânte. Între timp, se pune pâinea la înmuiat, în apă. Ciupercile spălate şi tăiate mărunt se călesc cu o lingură de margarină topită, apoi se adaugă 1-2 linguri de apă şi se înăbuşă câteva minute. Se lasă să se răcească puţin şi se dau prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea şi se mărunţeşte. Se frământă carnea cu pâinea sfărâmată, oul şi smântâna. Se adaugă ciupercile şi se omogenizează. Se potriveşte, după gust, de sare şi piper şi se împarte în opt porţii şi se înfăşoară în frunzele de varză ca o sarma
Într-un vas termorezistent unsă cu margarină se aşază frumos ruladele, se toarnă supa peste ele, se acoperă vasul şi se dau la cuptor. Între timp se desface făina în vin, se toarnă în vas şi se lasă să mai dea câteva clocote, până se leagă sosul.
Ruladele se servesc cu sosul roşu turnat peste ele.
Ingrediente pentru 8 rulade: 8 frunze mari de varză roşie, 650-750 g carne tocată, 200-250 g ciuperci, 2-4 linguri de smântână, 1-2 ouă, 1-2 felii de pâine, 2-4 linguri vin roşu sec (demisec), 1-1,5 pahar supă de carne, 1-2 cuişoare, 3 linguri oţet de vin, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină, sare, piper alb măcinat, 4 linguri margarină.
Mod de preparare:
Se fierbe 1 l de apă cu o lingură de sare, 1/4 linguriţă de piper, zah