Profesioniştii din IT sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii în această perioadă de criză, un programator putând obţine în Capitală un salariu mediu de circa 760 euro, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare MyJob.'În această perioadă dificilă pe piaţa muncii, studiile superioare sau specializările nu mai garantează un venit ridicat. În prezent, un electrician sau un şofer profesionist din Capitală poate câştiga mai mult decât un economist sau un inginer, iar
Profesioniştii din IT sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii în această perioadă de criză, un programator putând obţine în Capitală un salariu mediu de circa 760 euro, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare MyJob.
'În această perioadă dificilă pe piaţa muncii, studiile superioare sau specializările nu mai garantează un venit ridicat. În prezent, un electrician sau un şofer profesionist din Capitală poate câştiga mai mult decât un economist sau un inginer, iar diferenţele sunt cu atât mai mari în cazul medicilor, profesorilor sau funcţionarilor', se arată în studiul MyJob.
Salariul mediu pentru electricienii cu 3 până la 5 ani experienţă din Bucureşti este de 646 euro şi puţin mai mic - 613 euro pentru un şofer angajat tot în Capitală. În schimb, economiştii cu acelaşi nivel de experienţă câştigă, în medie, 500 de euro, la fel ca un inginer din producţie sau construcţii. Cel mai mic salariu mediu este cel al funcţionarilor administrativi - 384 euro, urmaţi de profesorii din Capitala, cu 393 de euro şi de medicii primari - 429 euro.
Potrivit site-ului de recrutare, oferta financiară din străinătate pentru electricieni sau sudori cu experienţă o egalează pe cea pentru un medic primar - peste 2.000 de euro pe lună în ţări precum Norvegia, Danemarca, Germania sau Olanda.
'Câştigătorii clasamentului sunt de departe profesioniştii d