La aproape trei luni de zile de la producerea accidentului, Marius Trif a răspuns pentru fapta sa doar în fața șefilor de la IPJ Arad. Pe numele acestuia nu există încă vreo sentință a unei instanțe de judecată.
Șase oameni au ajuns atunci în spital, iar analizele au relevat că subinspectorul Marius Trif de la Secţia nr 2. din cartierul Micălaca, de 30 de ani, avea o alcoolemie de 0,59 la mie în aerul expirat.
În dimineața zilei de 21 iunie, în jurul orei 4,00, un autocar plin cu pasageri care plecaseră din Spania și intenționau să ajungă la Bistrița, s-a răsturnat în șanțul din dreapta șoselei, chiar în fața bisericii din localitatea Cicir, după ce a fost izbit din plin de un autoturism Opel ce a ieșit de pe un drum lateral, fără să se asigure.
Spre surpriza tuturor, Opel-ul era condus de un polițist arădean de 30 de ani, Marius Trif, aflat în stare avansată de ebrietate. Acesta era angajat de aproape zece ani în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Până în acel moment, agentul de poliție nu a mai fost implicat în astfel de incidente. Potrivit martorilor care au asistat la cumplita scenă de pe DN 7, polițistul ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, tocmai de teamă că era băut. Agentul de poliție a încercat și să nege că el s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului până în ultimul moment.
“Am văzut cum a ieșit de pe o stradă lăturalnică și a venit pe contrasens și atunci am tras de volan. Am avut mare noroc pentru că putea să iasă carnagiu dacă ne răsturnam”, a declarat la vtremea respectivă, Costel Dragomir șoferul autocarului..
Principalul vinovat de producerea accidentului în care au fost răniți șase oameni și s-au înregistrat pagube serioase, agentul de poliție de 30 de ani se întorcea de la discotecă. Martorii care au asistat la cumplita scenă spun că polițistul care se afla