Politistii nu au voie sa declare sau sa participe la greve, iar nemultumirile si le pot exprima in timpul liber, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Politiei Romane.
In document se arata ca "serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, iar politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greve.
De asemenea, politistul are datoria de a raspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, sa se sesizeze despre orice incalcare a legii, avand obligatia sa intervina cu promptitudine pentru solutionarea acesteia, in conformitate cu prerogativele specifice functiei publice pe care o detine. Politistii isi pot exprima nemultumirile, in timpul liber, conform prevederilor legale in vigoare".
Politia Romana se arata in continuare deschisa la orice forma de dialog si analiza, pentru ca impreuna cu organizatiile sindicale si organizatia profesionala sa fie gasite cele mai bune solutii.
Protest al politistilor: Nu mai dau amenzi si nu mai dirijeaza circulatia
Precizarile vin dupa ce, miercuri, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat ca, incepand de luni, politistii isi vor reduce activitatea, nemultumiti de salariile tot mai mici.
Liderul politistilor a anuntat ca acestia nu vor mai participa la audieri in dosarele penale, nu vor mai da amenzi si nu vor mai dirija circulatia.
Sindicatul National al Politistilor si Personalul Constractual a solicitat o intalnire urgenta cu premierul Emil Boc, insa nu a primit niciun raspuns.
Gruia a precizat ca politistii nu vor declara greva si nici nu vor participa la aceasta forma de protest, actiunile lor fiind similare cu cele ale magistratilor din septembrie 2009.
Politistii nu