A studiat vioara încă din clasa I, iar acum are propriii elevi premianţi în competiţii naţionale şi internaţionale de gen
“Pasiunea pentru muzică mi-a fost descoperită de alţii. Acum 40 de ani, erau profesori care umblau din casă în casă, în toate judeţele, pentru a găsi talente. Acea generaţie pe care am absolvit-o eu a ridicat performeri în artă, unii dintre ei ajungând pe marile scene ale lumii”, îşi aminteşte profesorul de vioară.
Păstrează şi acum prima vioară
Prima vioară personală şi-a cumpărat-o abia în clasa a XI-a. “A acostat 1500 lei, mai mult decât salariul mamei pe o lună şi care este şi azi instrumentul meu de suflet. Spre deosebire vremurile de azi, cânt toţi elevii mei îşi permit o vioară”, spune Felicia.
După liceu a lăsat deoparte vioara, tot pentru artă. A lucrat la Galeria de Artă Zalău unde a avut ocazia să colaboreze cu cei mai mari artişti plastici din ţară. Tot atunci l-a întâlnit pe Andrei Pleşu, un om de o personalitate aparte, în opinia Feliciei Man.
În 1990 a dat la facultate, unde a intrat cu prima medie şi tot cu media cea mai mare a terminat-o. Apoi s-a făcut profesor de pian şi vioară, mai întâi la Clubul Elevilor din Şimleu Silvaniei, apoi la Şcoala de Artă, devenită ulterior Liceul de Artă, pe al cărei destin îl conduce de mai bine de un an în calitate de director.
Elevii ei, performeri la vioară
Elevii ei au câştigat premii importante la concursurile naţionale şi internaţionale de interpretare instrumentală. De doi ani a înfiinţat trupa de muzică medievală “Menestreelii” cu care participă la festivaluri.
Este persoana care îşi doreşte performanţa în orice domeniu şi munceşte până o obţine. Vrea să facă din Liceul de Artă o şcoală de elită. “Liceul de Artă are menirea de a forma oameni de cultură. Dacă din sălile de clasă ies 20 la sută artişti şi restul melomani, oameni care merg