Noua lege a pensiilor adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, ca for decisional, va fi contestată vineri la Curtea Constituţională de reprezentanţii Partidului Social Democrat. Social-democraţii au anunţat că intenţionează să atace la Curtea Constituţională Legea unitară a pensiilor. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că Legea sistemului unitar de pensii publice va fi contestat la Curtea Constituţională în termenul legal prevăzut înainte de promulgarea actului normati
Noua lege a pensiilor adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, ca for decisional, va fi contestată vineri la Curtea Constituţională de reprezentanţii Partidului Social Democrat.
Social-democraţii au anunţat că intenţionează să atace la Curtea Constituţională Legea unitară a pensiilor. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că Legea sistemului unitar de pensii publice va fi contestat la Curtea Constituţională în termenul legal prevăzut înainte de promulgarea actului normativ.
El a menţionat că PSD va sesiza Curtea Constituţională pe Legea pensiilor cel mai probabil vineri.
"Specialiştii noştri din Departamentul juridic al PSD analizează posibilitatea atacării legii pensiilor la CCR”, a declarat deputatul PSD Ioan Cindrea.
Reprezentanţii PSD spun că sunt nemulţumiţi de faptul că legea prevede creşterea punctului de pensie abia în 2012, ceea ce va duce la "scăderea drastică a puterii de cumpărare", dar şi înăsprirea condiţiilor de pensionare anticipată şi de invaliditate.
Social-democraţii consideră că mai multe prevederi ale acestei legi, printre care cea privind desfiinţarea pensiilor ocupaţionale şi includerea în sistemul public de pensii a militarilor, poliţiştilor şi magistraţilor ar fi neconstituţionale. “Sunt câteva motive pentru care noi considerăm că legea încalcă Constituţia - desfiinţarea pensiilor ocupaţionale, dar şi cuprinderea în sistemul public a ju