PSD ar putea depune vineri, 17 septembrie, la Curtea Constituţională sesizarea privind încălcările grave ale legii fundamentale comise la adoptarea legii unice a pensiilor. Anunţul a fost făcut de liderul social democraţilor Victor Ponta. PSD a început încă după adoptarea actului normativ să întocmească un dosar în acest scop. Şi liberalii contestă noua lege unitară a pensiilor. Susţinători, alături de PSD, ai majorării punctului de pensie, liberalii consideră că menţinerea acestuia la actualul nivel este o greşeală.
PSD ar putea depune vineri, 17 septembrie, la Curtea Constituţională sesizarea privind încălcările grave ale legii fundamentale comise la adoptarea legii unice a pensiilor. Anunţul a fost făcut de liderul social democraţilor Victor Ponta. PSD a început încă după adoptarea actului normativ să întocmească un dosar în acest scop.
La dosar s-au strâns deja destule dovezi că noua lege unitară a pensiilor nu e conformă cu Constituţia, susţin social democraţii. În primul rând, PSD invocă lipsa cvorumului necesar pentru adoptarea legii, în condiţiile în care opoziţia a părăsit sala la momentul votului, fapt negat vehement de PDL.
Există însă apoi mai multe obiecţii de fond, legate în principal de eliminarea pensiilor speciale, după cum spune deputatul PSD Ioan Cindrea. „Există câteva motive pentru care noi considerăm că legea încalcă Constituţia. Este vorba de eliminarea pensiilor ocupaţionale ale militarilor, ale poliţiştilor, şi de obligarea cuprinderii în sistemul public de pensii şi a judecătorilor”, a explicat parlamentarul PSD.
Şi liberalii contestă noua lege unitară a pensiilor. Susţinători, alături de PSD, ai majorării punctului de pensie, liberalii consideră că menţinerea acestuia la actualul nivel este o greşeală. Ministrul muncii, Ioan Botiş, a argumentat că o eventuală majorare a punctului de pensie va destabiliza grav bugetu