Tânărul programator şi-a propus să „mute“ toţi locatarii de bloc în secolul XXI cu ajutorul unui soft care le gestionează calculele de la întreţinere precum un contabil, le ilustrează grafic ca un designer şi le transpune concret ca un profesor.
Câţi dintre noi nu am fost curioşi, măcar odată, să ni se justifice mai amănunţit sumele care ni se afişează, lună de lună, pentru întreţinere? De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă fie că administratorul se scuză prin lipsa timpului, fie refuză pe fondul ideii că astfel i se pune la îndoială credibilitatea cu care face aceste calcule.
Sunt şi cazuri extreme când administratorul nu comunică în scris plăţile. Pornind de la un caz de acest gen, Bogdan a creat acest soft în primul rând din propria necesitate.
„În perioada în care am locuit în Târgovişte, administratorul blocului în care locuiam nu punea la vedere tabelele cu sumele de plată, ceea ce înseamnă că el putea efectiv să jongleze liniştit cu banii noştri“, spune el.
Fiind un „Mozart“ al calculatoarelor, Bogdan a reuşit să creeze o „partitură“ pe cât de utilă, pe atât de uşor de folosit în relaţia cu administratorul de bloc.
Astfel, de două luni de când a pornit online cu programul Aviziero, are deja zece asociaţii de locatari din ţară care şi-au creat conturi pe site, iar alte trei sunt pe punctul de a se conecta.
Aplicaţia creată de el (cu aportul prietenului său, Valentin, tot programator) presupune de fapt posibilitatea oricărui individ care locuieşte la bloc să vadă tabelul de cheltuieli şi să înţeleagă cum au fost făcute repartizările. Mai mult decât atât, softul pune la îndemână soldurile, restanţele la furnizori sau proprietarii restanţieri.
Aplicaţia, creată sub supravegherea administratorului
Pentru ca locatarii să poată avea acces la aceste informaţii, administratorul trebuie să repar