În vara acestui an, la editura Istros a apărut volumul "Aşezări rurale brăilene", realizat de profesorii Steluţa Dan-Caraman şi Ilie Caraman, o lucrare care a reuşit să atragă şi atenţia mediului universitar.
Prof. univ. emerit dr. Leonard Olaru, de la departamentul de geologie al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi a apreciat-o ca o lucrare monografică de anvergură, complexă, extrem de utilă în toate domeniile de activitate ale judeţului Brăila. Lucrarea este structurată în două părţi, caracteristirici generale şi apoi prezentarea detaliată şi analitică a celor 40 de comune, trei oraşe mici şi 133 de sate. "Lucrarea este rezultatul unei bune cunoaşteri din interior, a vieţii oamenilor din ţinuturile brăilene, specificul vieţii lor şi a aspiraţiilor lor de viitor. (...) Este o reuşită deplină în domeniul geografiei regionale şi un exemplu de dăruire şi talent. (...) Felicit pe cei doi autori pentru efortul de a face o prezentare cât mai reală a aşezărilor rurale brăilene, respectând adevărul istorico-geografic al evoluţiei lor", a precizat prof. univ. emerit dr. Leonard Olaru. În vara acestui an, la editura Istros a apărut volumul "Aşezări rurale brăilene", realizat de profesorii Steluţa Dan-Caraman şi Ilie Caraman, o lucrare care a reuşit să atragă şi atenţia mediului universitar.
Prof. univ. emerit dr. Leonard Olaru, de la departamentul de geologie al Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi a apreciat-o ca o lucrare monografică de anvergură, complexă, extrem de utilă în toate domeniile de activitate ale judeţului Brăila. Lucrarea este structurată în două părţi, caracteristirici generale şi apoi prezentarea detaliată şi analitică a celor 40 de comune, trei oraşe mici şi 133 de sate. "Lucrarea este rezultatul unei bune cunoaşteri din interior, a vieţii oamenilor din ţinuturile brăilene, specificul vieţii lor şi a aspiraţiilor lor de viitor. (...) Este o reu