„Vulpea deşertului" şi-a început cariera de ofiţer de front în România, în primul război mondial, în timpul luptelor de pe Valea Jiului.
Feldmareşalul german Erwin Rommel este considerat un geniu militar care ar fi putut să schimbe soarta celui de-al doilea război mondial. Deşi este apreciat drept unul dintre cei mai capabili conducători ai Wehrmacht-ului, armata germană din perioada celei de-a doua conflagraţii mondiale, Erwin Rommel a câştigat o aură de erou mitologic, ca urmare a implicării sale în atentatul cu bombă împotriva dictatorului nazist Adolf Hitler. De altfel, în urma eşecului atentatorilor, Erwin Rommel a fost nevoit să se sinucidă. Atentatul organizat împotriva lui Hitler a rămas în analele istorice sub denumirea de „Operaţiunea Valkiria".
Constructor de planoare
Erwin Rommel s-a născut în Regatul Wurttemberg în anul 1892. Tatăl său era profesor la şcoala secundară protestantă, iar mama sa descindea dintr-o familie nobiliară şi era fiica unui demnitar local. Viitorul feldmareşal a mai avut doi fraţi şi o soră. La vârsta de 14 ani, Erwin Rommel a construit un planor, cu care a reuşit să zboare pe distanţe scurte, iar membrii familiei sale erau convinşi că va deveni inginer. Spre dezamăgirea lor, în anul 1910, Erwin Rommel s-a înrolat în Regimentul 124 de cadeţi şi apoi a absolvit Şcoala de Ofiţeri din Danzig. În anul 1911, Rommel a terminat şcoala de ofiţeri. În anul 1912, el a devenit locotenent.
Pe front în România
În anul 1914, la izbucnirea primului război mondial, Erwin Rommel a fost trimis să lupte ca ofiţer pe frontul din Franţa. Pentru că era considerat prea tânăr, Erwin Rommel nu a primit funcţii de comandă. Abia după ce a primit botezul focului tânărul ofiţer a fost numit la comanda unei companii. Însă el s-a distins prin mai multe misiuni în care a dovedit curaj. În anul 1916, când