Dintre cele şase mari oraşe analizate, cel mai mare declin a fost înregistrat de locuinţele cu patru camere din Bucureşti: 8,8%, potrivit indicelui imobiliare.ro. Reduceri semnificative, de peste 8%, au avut loc şi în Constanţa, la apartamentele cu una şi două camere.
"Pe plan naţional, cea mai mare rată de scădere a fost înregistrată pe segmentul apartamentelor cu patru şi trei camere. Evoluţia este una firească, având în vedere că, în contextul unei puteri reduse de cumpărare, cea mai mare parte dintre români caută locuinţe cu suprafeţe situate la un nivel minim necesar. Faptul că, dintre cele şase oraşe analizate, Bucureştiul se situează în topul celor mai mari ieftiniri nu ar trebui să surprindă. Sub impulsul unei cereri masive, aici preţurile au crescut galopant în perioada de vârf a pieţei, iar venitul mediu nu a ţinut pasul. Ca urmare, în momentul de faţă, decalajul ce trebuie recuperat pentru a ajunge la un nivel al preţurilor pe care cumpărătorii să şi le permită este mai mare decât în celelalte oraşe", subliniază Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.
În Capitală, cea mai mare reducere de preţ a fost înregistrată la apartamentele cu patru camere
şi coincide cu cel mai mare declin la nivel naţional. Potrivit Indicelui imobiliare.ro, preţul mediu cerut pentru apartamentele cu patru camere a fost redus cu 8,8%, ajungând la sfârşitul lunii august la 992 euro/mp. Şi preţul garsonierelor a suferit modificări importante, scăzând în perioada analizată cu 8,1%. În cazul apartamentelor cu trei camere, scăderea înregistrată de Indicele imobiliare.ro a fost de 7,6%, de la 1.190 euro/mp la 1.100 euro/mp. Cea mai mică scădere a fost înregistrată de apartamentele cu două camere: 7,2%.
Dintre cele şase mari oraşe analizate, cel mai mare declin a fost înregistrat de locuinţele cu patru camere din Bucureşti: 8,8%, potrivit indicelui imobili