Lacrimi, flori şi candele luminându-i drumul. Oameni îndoliaţi şi plânşi - părinţi, rude, prieteni, vecini. Copii purtându-i fotografia în piept şi garoafe albe în mâini. Petale de trandafiri. Pentru Sebastian, condus ieri, în jurul prânzului, pe ultimul drum. A coborât trist în cutia albă şi rece de lemn lustruit. Îşi părăsea pentru vecie casa. Aceea în care s-a jucat de atâtea ori vesel cu frăţiorul său, în care a învăţat să cânte, în care şi-a făcut fericiţi, timp de nouă ani şi şapte luni, cei doi părinţi. A plecat pentru a nu se mai întoarce.
Un hohot prelung şi dureros i-a salutat ieşirea. Şi un ropot de aplauze, aşa cum ar fi trebuit să-l primească de pe scenă. Sicriul alb a fost purtat cu gingăşie până la marea de flori care îl aştepta. Alături de el, zdrobiţi de durere, s-au aşezat cei doi părinţi, să-l mângâie aşa cum au făcut-o de mii de ori în cele trei luni de chin. Fără cuvinte, fără glas. Doar în lacrimi.
În urma lui au rămas candele aprinse. Şi trandafiri. Peste două luni Sebastian ar fi împlinit zece ani. Părinţii îi consideră vinovaţi de moartea sa pe medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, acolo unde a fost operat Sebastian. O comisie de anchetă a verificat modul în care a decurs operaţia şi a decis să înainteze cazul pentru analiză Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor, respectiv Comisiei de Malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, după cum se arată într-un comunicat de presă al spitalului. De asemenea, şeful de secţie conf. dr. Ion Bâscă a fost suspendat din funcţie „pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex, până la decizia comisiilor de competenţă superioară menţionate“. Medicul anestezist Cristian Tănase a fost sancţionat cu avertisment “având în vedere comunicarea insuficientă cu familia, în etapa postoperatorie”, după cum se arată în acelaşi comunicat. Lacrimi, flori şi ca