331 de cupluri teleormănene au divorţat în acest an, rata divorţurilor fiind cu 60% mai mare faţă de anul trecut.Principala cauza a divorţurilor este plecarea unuia dintre parteneri în străinătate.
Dacă în a doua jumătate a anului 2009, 197 de parteneri au mers la judecătorie şi au cerut desfacerea căsătoriilor, în prima jumătate a acestui an numărul celor care s-au despărţit oficial a crescut până la 331. Potrivit datelor centralizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, anul acesta s-a înregistrat un divorţ la două căsătorii. Numărul record de divorţuri a fost atins în luna martie 2010 , când la judecătoriile din judeţ au ajuns 69 de cereri de desfacere a căsătoriei.
Motivele pentru care teleormăneni divorţează sunt în general legate de nepotriviri de caracter, plecarea în străinătate a unuia dintre soţi, lipsa banilor, pierderea serviciului. „ Principala cauză a divorţurilor o constituie plecările în străinătate. Unul din soţi rămâne în ţară, celălalt pleacă şi stă câţiva ani în străinătate, fără să mai revină, şi de aici intervine separarea lor în fapt „ ne-a spus Irinel Boldeiu, avocat în Baroul de Avocaţi Teleorman. Avocatul susţine că un alt motiv pentru care soţii ajung la tribunal este legat de neajunsurile financiare. „ Oamenii nu au bani, din cauza salariilor mici sau pentru că nu au servici. Am întânit cazuri în care femeile, din cauza faptului că soţii nu mai aveau bani, au căutat << alinare>> şi sprijin în alte părţi şi aşa s-a ajuns la divorţ” ne-a mai spus avocatul.
Creşterea numărului de divorţuri faţă de anul trecut are şi o explicaţie, susţin psihologii. „ Există o criză a familiei. Familia, celula de bază a societăţii, aşa cum o ştiu cei de anumită vârstă , este acum în tranziţie şi capătă forme tot mai diverse. Pot spune că se divorţează prea uşor, cel puţin din punct de vedere al formalităţilor. Oamenii nu au conştiin