A crescu la orfelinat de la zece ani. Mama a murit răpusă de cancer, iar tatăl a considerat că celor trei copii le-ar fi mai bine dacă ar avea statul grijă de ei. Marcel,Viorel şi Aurel au devenit oameni integri, în prezent având afaceri prospere şi familii reuşite.
Bucătarul s-a transformat în florar
Pasiunea pentru flori a dobândit-o de la fratele său Viorel.Nu s-a gânit nicio clipă că va face o afecere în acest domeniu.Timp de zece ani a fost bucătar pe navele Companiei de Pescuit Oceanic. După ce flota de pescuit a intrat în declin, s-a debarcat şi a deschis o mică afacere cu dulciuri şi răcoritoare. Trebuia să-şi întreţină familia,în condiţiile în care meseria de bucătar nu avea căutare la acea vreme.
„Chioşcul nu a mers prea bine. Fratele meu, Viorel, căruia îi datorez ceea ce am realizat acum, a avut această idee, de a ne ocupa de flori. Şi din bucătar am devenit florar.Ambele meserii le iubesc la fel. Dar dacă devii florar, nu mai ai sărbătoare şi nu mai mănânci cu ai tăi la masă. Asta mi-a spus Viorel“,spune Marcel Simion.
Mă uitam de la orfelinat acasă.
Marcel Simion a crescut în condiţii vitrege. Orfelinatul nu i-a oferit căldura, dragostea şi condiţiile un trai cel puţin îndestulat.
„De multe ori mă culcam flămând. Şi eu şi fraţii mei am dus-o greu. Ştiu ce înseamnă sărăcia şi foamea.Mă uitam cu dor, din orfelinat acasă. Acum mă uit de acasă la orfelinat“, spune Marcel.
Imperiul de flori al familiei Simion
Cei trei fraţi au început încet şi sigur afacerea cu flori. În prezent el merge bine şi asta pentru că pun pasiune în ceea ce fac.Nu doar afacerea contează, ci şi sufletul, dăruirea cu care te implici. Florile au suflet, spune Marcel Simion şi trebuie să le vorbeşti, să le alinţi pentru a fi tot timpul proaspete.
„Noi ne-am creat imperiul de flori al familiei Simion punând dragoste în fiecare floa