Cadrul didactic, premiat la competiţia Gala Premiilor în Educaţie de anul trecut, Liviu a reuşit performanţa de a obţine cu elevii pe care i-a pregătit peste 350 de trofee la competiţiile naţionale şi internaţionale de chitară clasică.
Liviu Georgescu, şeful catedrei de corzi grave de la Liceul de Muzică „George Enescu“, este ceea ce se cheamă un dascăl performant şi dedicat. Pasionat de muzică încă din copilărie, în studenţie Liviu a făcut parte din formaţia „Interludiu“, care în anii 70 se afla în top. „Era un grup vocal şi instrumental care se afla în topul publicaţiei Săptămânal, alături de formaţii ca Phoenix, Sfinx, Roşu şi Negru şi Sincron“, a spus profesorul.
În top alături de Phoenix
Dascălul a creat pentru elevii săi o şcoală de chitară şi concursuri la care să-şi demonstreze talentul cu care au fost înzestraţi şi pe care îl cultivă neîncetat. El a construit în paralal o şcoală cu deschidere către şcolile cu tradiţie la nivel mondial şi către renumiţii solişti ai chitarei clasice de peste hotare. A înfiinţat Festivalul Internaţional de Chitară Clasică Sinaia şi Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil”, dând astfel oportunitatea celor mai talentaţi tineri chitarişti să participe la evenimentele muzicale. Din 1995, este preşedintele Fundaţiei de Chitară Clasică sub egida căruia se organizează Festivalul Internaţional de Chitară Clasică.
Oferă burse celor mai buni elevi
Mulţi dintre elevii pe care i-a pregătit au ajuns să studieze la universităţi de prestigiu din Madrid, Malaga, Rotherdam, Barcelona, Dusseldorf, Montreal, Weimar. O parte i-au călcat pe urme, devenind profesori. Profesorul recunoscut ca cel mai mare în domeniul chitarei clasice a organizat festivaluri de muzică şi şi-a sprijint elevii să ajungă la studii în străinătate. De asemenea, Liviu oferă celor mai buni elevi pe care îi are în preg