Zeci de tineri care au fost maltrataţi în timpul protestelor violente din aprilie 2009 de la Chişinău, dar şi mai mulţi poliţişti care au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu protestatarii, vor fi susţinuţi, chiar şi financiar de autorităţi. Decizia a fost aprobată de Comisia guvernamentală pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru coordonarea şi elaborarea acţiunilor necesare pentru ajutorarea acestora, care şi-a finalizat lucrările, transmite corespondentul RFI, Valeria Viţu.
Zeci de tineri care au fost maltrataţi în timpul protestelor violente din aprilie 2009 de la Chişinău, dar şi mai mulţi poliţişti care au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu protestatarii, vor fi susţinuţi, chiar şi financiar de autorităţi.
Decizia a fost aprobată de Comisia guvernamentală pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru coordonarea şi elaborarea acţiunilor necesare pentru ajutorarea acestora, care şi-a finalizat lucrările, transmite corespondentul RFI, Valeria Viţu.
În urma examinării cererilor depuse, Comisia a înaintat Cabinetului de miniştri spre examinare un set de acţiuni pentru a susţine victimele evenimentelor din aprilie 2009, anunţă Ministerul Justiţiei de la Chişinău.
În particular, acestea se referă la alocarea unei indemnizaţii unice în cuantum ce urmează a fi stabilit de Guvern, acordarea asistenţei medicale necesare, alocarea bursei speciale de studii, acordarea asistenţei pentru eşalonarea sesiunii de restanţe, dar şi pentru ridicarea restricţiilor la circulaţia peste hotare.
De asemenea, proiectul mai prevede şi alocarea spaţiilor adecvate pentru realizarea unui proiect de reabilitare psihologică, precum şi organizarea serviciilor de reabilitare sanatorială pent