Om de radio şi televiziune, interpretul încântă românii din străinătate cu melodii populare din Suceava.
Artistul s-a născut în zona Bucovinei şi a descoperit pasiunea pentru muzica populară încă din copilărie. „Încă în 1987 m-am înscris la Şcoala Populară de Artă din Suceava la Secţia Teatru, pentru că mă visam actor, dar un an mai târziu m-am transferat la Canto“, povesteşte Cătălin.
Cea care l-a determinat să descopere tainele muzicii a fost bunica sa. „Îmi cânta tot timpul când eram copil, apoi crescând o ascultam mereu pe inagalabila Mina Pâslaru, cea mai mare doinitoare a Moldovei şi Bucovinei“, a mai spus suceveanul.
Zeci de diplome şi medalii
A debutat pe scena Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc, alături de orchestra „Doina Rarăului“ la Cântarea României. Apoi a început să colaboreze cu diverse formaţii. „Am obţinut peste 34 de premii, diplome şi medalii în carieră. În 1994 am fost cooptat la Ansamblul folcloric profesionist «Rapsodia Călimanului» din Topliţa. Tot atunci am realizat primele imprimări la Televiziunea Română. Până atunci mai apărusem în diferite emisiuni“, ne-a declarat artistul.
Din toamna anului 1996 este angajat al Societăţii Române de Radiodifuziune Bucureşti, ca redactor şi realizator de emisiuni folclorice pentru Radio România Internaţional. Realizează emisiuni şi la Televiziunea România. Aceste proiecte nu l-au împiedicat să urce pe scenă „Am mers în turnee atât în ţară, cât şi în străinătate cu diferite formaţii. Cele mai multe alături de Ansamblul «Cununiţa» din Satu Mare“, a declarat suceveanul. Are două albume, o casetă şi un CD, care însumează în jur de 30 de melodii. „Albumele conţin piese personale, dar şi unele preluate din repertoriul unor interpreţi care astăzi nu mai sunt printre noi“, a adăugat Maximiuc.
întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor aveţi?