Inspectoratul Şcolar Judeţean a cerut Ministerului Educaţiei încă 30 de microbuze, dar pentru că maşinile întârzie să apară, instituţia a trecut la realocarea celor 60 existente în judeţ.
17 dintre microbuze vor fi luate de la unele şcoli şi date altora, spre nemulţumirea multor primari care nu vor să renunţe la maşini.
Printre şcolile care vor rămâne fără microbuze se numără cele din Piatra, Pietroşani Bragadiru, Scrioaştea, Băbăiţa, Mereni, Slobozia Mândra, Botoroaga, Ciuperceni. Primarul comunei Pietroşani, este decis să-şi caute dreptatea în instanţă, dacă şcoala va rămâne fără maşină. „ Voi protesta vehement. Microbuzul este al şcolii, e adevărat, dar toate cheltuielile cu înregistrarea maşini şi întreţinerea au fost suportate de primărie. Am primit un telefon să mă prezint cu micorbuzul la Prefectura, dar până nu văd un act oficial nu fac aşa ceva. Să vină să-l ia, dacă vor, noi nu îl dăm” ne-a spus Emil Picu, primarul din Pietroşani. Edilul spune că, dacă va rămâne fără micorbuz, va da în judecată inspectoratul pentru această decizie „ Micorbuzul scolii aduna toţii copiii din comună . Unii au de mers şi 5 kilometri până la şcoală. Nu este normal să meargă pe joc, sunt şi copiii de grădiniţă printre ei” ne-a mai spus primarul.
Nici edilul din Botoroaga nu vrea să cedeze microbuzul şcolar. „ Eu nu am primit nici o adresă şi nu duc nici un micorbuz. Şi nouă ne este util. Adună copiii din Tunari şi îi aduce la Botoroaga” ne-a spus Mihail Cojocaru.
Alţi edili s-au conformat deciziei transmise telefonic de ISJ şi au dus maşinile la Prefectura Teleorman, deşi recunosc că elevii lor ar avea nevoie de acest mijloc de transport. Este cazul Primăriei Slobozia Mândra care a cedat maşina şi acum va trebui să le transmită copiilor că vor merge 3 kilometri pe jos până la şcoală. „Microbuzul transporta copiii din satele Brîncoveanca şi Uda Clocociov la şco