Mai-marii oraşului nostru au hotărât ca săracii să fie hrăniţi în continuare în acelaşi sistem ca şi până acum. Acest lucru înseamnă că cele 6 angajate nu vor mai fi nevoite să ia drumul şomajului, aşa cum deciseseră consilierii locali în luna aprilie a acestui an. Atunci s-a dorit ca instituţia să fie externalizată, adică să fie scoasă de sub administrarea Primăriei, iar activitatea acesteia să fie preluată de către o societate privată. Însă de curând, edilii au revenit la sentimente mai bune şi au renunţat la acestă idee, chiar dacă în această situaţie, visteria oraşului se subţiază lunar cu aproape 30.000 de lei.
„Sunt multe greutăţi pe care le avem pe umeri, dar consider că există o pătură extrem de săracă a Făgăraşului de care trebuie să avem în continuare grijă. Este o cantină înfiinţată de mult timp şi nu vreau să întrerupem această măsură socială care vine în beneficiul oamenilor. Cantina de Ajutor Social va continua să existe. Nici nu s-a pus problema desfiinţării ei, ci doar cea a structurii care o administrează. Ar fi urmat ca ea să funcţioneze fie cu personalul nostru şi cu achiziţia directă de hrană şi pregătirea hranei, aşa cum se întâmplă în prezent, fie prin externalizarea serviciilor de oferire a hranei. Astfel, noi dăm în continuare mâncare la peste 100 de persoane din Făgăraş şi am hotărât ca în continuare să facem acest lucru din bugetul local“, a declarat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc.
Cantina de Ajutor Social a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani. La ora actuală, 120 de familii se hrănesc zilnic aici, în cuatumul sumei de 6 lei de persoană.
(Iulia GRECU)
Mai-marii oraşului nostru au hotărât ca săracii să fie hrăniţi în continuare în acelaşi sistem ca şi până acum. Acest lucru înseamnă că cele 6 angajate nu vor mai fi nevoite să ia drumul şomajului, aşa cum deciseseră consilierii loc