Eugen Șerban este specialist în realizarea de obiecte din fibră de sticlă. În atelierul său din Slobozia, se regăsesc plăci de surf, diferite ambarcațiuni nautice, dar și zeci de rezervoare, toate realizate din acest material. Pasiunea lui pentru confecționarea de plăci de surf s-a născut în urmă cu peste 20 de ani, când și-a confecționat singur prima placă, cu care avea să câștige campionatul național de windsurf.
Speriați de prețuri
Deși poate realiza orice model de ambarcațiune nautică, ce are la bază fibra de sticlă, cererea este mică, pentru că în România sporturile de apă sunt prea puţin apreciate. Mulți dintre cei care îi trec pragul atelierului lui Eugen Șerban sunt posesori de bărci de pescuit, care doresc doar reparații. „Eu pot realiza orice tip de placă de surf, indiferent dacă este vorba de windsurf sau doar surf. Am avut niște propuneri, dar nu s-au concretizat. Multă lume ar vrea să facă surf, dar, când aude cât costă echipamentul, se lasă păgubașă“, declară Eugen Șerban.
Surf sau windsurf
În funcție de mărimea și destinația lor, costul plăcilor de surf oscilează între cinci și șase mii de lei. Dacă este vorba de placă de windsurf, costurile se dublează, pentru că aici trebuie inclus și prețul catargului, care este de aproximativ 1.000 de euro, dar și vela, care mai necesită încă 2.000 de lei. „Ca să poți să ieși în siguranță cu placa pe apă, tebuie să ai un echipament cât de cât performant, pentru că altfel este riscant. Eu am încercat să concurez acum câțiva ani pe lacul Siutghiol, la un concurs, și, când am văzut că erau concurenți care aveau echipamente de 10.000 de euro, printre care și Radu Mazăre, m-am lăsat păgubaș“, spune subinginerul.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!