Specializat în sculptura clasică, nu se dă la o parte nici din faţa provocării ridicate sculptura din materiale alternative.
Artistul gălăţean face parte din grupul plastic „Athanor", care reuneşte plasticieni gălăţeni non-conformişti. Scopul lor este de a demonstra că pot creea opere şi din materiale mai puţin „ortodoxe".
„Ca să fiu sincer, de-abia anul acesta, cu ocazia taberei de sculptură «Alandala», am avut ocazia de a realiza prima operă de acest gen. De obicei realizez sculpturi din metale, lemn şi alte materiale tradiţionale", ne-a mărturist Adrian Vădeanu.
A debutat în artele plastice în urmă cu 12 ani. „Era vorba de o lucrare din fier şi reprezenta lucrarea mea de licenţă", spune artistul.
„Pofta vine mâncând" i se potriveşte lui Adrian Vădeanu. Cu fiecare zi petrecută printre lucrări pasiunea sa a devenit una şi mai mare.
„Fiecare lucrare trebuie tratată separat, în sensul de a pune pasiunea în tot ceea ce faci. Doar aşa poţi reuşi. Dacă îţi respecţi munca, fără să trişezi, şi faci totul cu sufletul deschis, nu poţi decât să faci lucruri bune", ne-a mai declarat Adrian Vădeanu.
Artistul consideră că în România sunt foarte mulţi tineri care sunt talentaţi şi pasionaţi, doar că poporul nostru nu înţelege încă foarte bine culura. „Noi, românii, preferăm în weekend să bem o bere şi să mâncăm mici. E adevărat că nici noi nu avem muzeele de afară, dar lipsa de interes pentru arte este evidentă", ne-a mai spus sculptorul.
Plasticianul speră că atmosfera culturală din ţara noastră să se îmbunătăţească în următorii ani. „Se organizează în ţară destul de multe tabere de creaţie. Chiar şi la Galaţi sunt astfel de evenimente. Aici, tinerii, pot învăţa foarte bine tainele artei plastice, iar publicul se poate educa", a conchis Vădeanu.
A afectat criza şi arta?
Cu siguranţă. Lipsa banilor afectează şi cultura, ca oric