(Raspuns pentru ELENA TRIFAN - Buzau, F. AS nr. 509)
Stimata doamna, in anul 1997 m-am confruntat cu aceeasi problema cu a nepotelului dvs. Am fost operat la Spitalul Militar Central Bucuresti. Mi s-a extirpat testiculul drept, am facut 6 cure cu citostatice in primul an. De atunci ma simt foarte bine. Am folosit o dieta bazata pe cereale, fructe, verdeturi. Timp de 4 ani nu am mancat carne de nici un fel. De fiecare data cand merg la control, analizele imi ies bine, iar markerii tumorali imi ies in limite normale. O data la 6 luni fac o cura cu Spanz sau, mai nou, cu Marul-lupului (are efecte la fel de bune, dar efectele adverse sunt mai mici). Sa nu se depaseasca doza indicata.
Iata reteta: infuzie de Marul-lupului - 1/2 litru de apa se pune la fiert. Cand da primul clocot, se adauga 1 lingurita mica de Marul-lupului, aproximativ 1 g. Se da jos de pe foc vasul, se acopera cu un capac si se lasa la infuzat 5 minute. Dupa 5 minute, se strecoara si se opresc din toata cantitatea de ceai 90 ml, restul se arunca. Cei 90 ml se impart in trei portii, a cate 30 ml fiecare. Se beau cate 30 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale. Ceaiul se poate indulci cu putina miere. Cura cu ceai dureaza 14 sau 21 zile. Se poate repeta, cu pauze intre ele, de 9 pana la 14 zile.
Pentru uz extern. Se face urmatorul amestec: 200 ml alcool dublu rafinat, 4 g Marul-lupului, 1 g Tataneasa, 1 g Jojoba. Se lasa la macerat 10 zile. Se pun comprese care se tin pana este absorbit extractul. Spalati-va cu sapun pe maini, dupa folosirea compreselor. Produsul este toxic.
Observatie! Sa nu se depaseasca doza. Produsul este toxic luat in cantitate mai mare. In timpul curei, este indicat sa se consume zilnic grau incoltit, o cana cu suc de morcovi si o cana cu suc de sfecla rosie. De asemenea, citrice.
Va doresc sanatate!
MOTOROIU CRISTIAN - st