Pentru acest an universitar nu s-a alocat niciun leu pentru renovarea căminelor din Craiova. Muncitorii igienizează clădirile în această săptămână, pentru a fi gata la sfârşitul lunii. Studenţii din clădirile nereabilitate se plâng că nu au linişte din cauza gongilor.
Tinerii din căminele 1 şi 2 de la Agronomia craioveană spun că i-au năpădit insectele şi că abia mai pot dormi, pentru că le intră în cearşafuri.
Pe Liudmila Blândescu, de 20 de ani (foto jos), din Republica Moldova, am găsit-o în această dimineaţă printre cărţi, într-o cameră din complexul studenţesc. Tânăra îşi spălase nişte haine şi le întinsese pe sârmele atârnate în afara ferestrei. „Le mai las puţin, să se zvânte“, spune fata.
Studentă la Facultatea de Litere, Liudmila spune că gongile care se înmulţesc seara îi dau bătăi de cap. „Cum se înserează, se strâng şi roiesc prin cameră. Asta mă deranjează cel mai mult. Plus că dulapul şi paturile sunt vechi, ar trebui înlocuite“, s-a plâns tânăra.
Liudmila mai spune că nu are curent în cameră, pentru că becul e defect. „Trebuie reparat, că abia ne descurcăm seara, fără lumină. Mai aprindem câte-o lumânare sau veioza“, a adăugat aceasta. Şi Alina Maria (20 de ani) se vaită de condiţiile pe care le oferă căminele. „Dezinsecţia şi curăţenia trebuiau terminate de mult, nu acum, pe ultima sută de metri. În fiecare an e dezorganizare. Bine măcar că ne asigură un pat şi un acoperiş deasupra capului“, este de părere fata din Târgu-Jiu, care şi-a petrecut vacanţa de vară în Craiova, ca să lucreze.
Chiria pentru căminele 1, 2, 8, 11 şi 13, care nu sunt renovate, este de 130 lei pentru studenţii de la buget, şi 180 de lei pentru cei aflaţi la taxă.
Nici la căminul 4, de la Agronomie, unde se află cabinetele personalului administrativ, nu au fost făcute îmbunătăţiri. Portarul spune că