Oktoberfest, traditionala sarbatoare a berii care are loc in fiecare toamna la Munchen, marcheaza in acest an 200 de ani de la primul festival, organizat in octombrie 1810.
Cu aceasta ocazie, cele sase mari fabrici de bere din oras care se afla de obicei in competitie, au decis sa isi uneasca fortele la editia din acest an si sa creeze o bere bruna speciala dupa o reteta tinuta secreta, informeaza ABC News.
Berea numita Jubilaumswiesnbier va fi servita intr-un cort special amenajat pentru a evoca istoria de 200 de ani a festivalului organizat prima data cu ocazia casatoriei printului bavarez Ludwig, cel care urma sa fie Regele Ludwig I al Bavariei.
"Berea noastra aniversara seamana la culoare si concentratia de alcool cu cea care se consuma in urma cu 200 de ani. Dar in ceea ce priveste gustul am facut cateva imbunatatiri", a declarat Jorg Lehmann, tehnician-sef al fabricii de bere Spaten-Lowenbrau.
Berea aniversara are o concentratie de alcool de aproximativ 6%, la fel ca toate cele sase beri Lowenbrau, Hacker-Pschorr, Hofbrau, Paulaner, Spatenbrau si Augustiner, care au cate un cort amenajat in fiecare an.
Din anii 1980, Oktoberfest atrage in fiecare an in medie sase milioane de vizitatori, din care 72% sunt din regiune si 19%, turisti straini.
Oktoberfest, traditionala sarbatoare a berii care are loc in fiecare toamna la Munchen, marcheaza in acest an 200 de ani de la primul festival, organizat in octombrie 1810.
Cu aceasta ocazie, cele sase mari fabrici de bere din oras care se afla de obicei in competitie, au decis sa isi uneasca fortele la editia din acest an si sa creeze o bere bruna speciala dupa o reteta tinuta secreta, informeaza ABC News.
Berea numita Jubilaumswiesnbier va fi servita intr-un cort special amenajat pentru a evoca istoria de 200 de ani a fest