Să emigrezi nu este lucru uşor. Iar atunci când ţara de destinaţie este peste Ocean, iar pentru a ajunge acolo trebuie să treci peste un proces riguros de selecţie, informarea este cea care face diferenţa între o decizie reuşită şi una cu consecinţe neplăcute. Canada are nevoie de profesionişti. Însă, pentru a juca de la egal la egal cu canadienii, probabil la rândul lor imigranţi mai vechi, dar cu cetăţenie şi experienţă, sunt necesari paşi dificili şi costisitori. Sursa: EVZ
Studiul "Destinul imigranţilor canadieni în presa scrisă şi electronică" a fost realizat de Hilda Hencz. Informaţiile prezentate au ca sursă datele din perioada 2004-2006, iar studiul a fost publicat în 2008. Citiţi duminica viitoare despre oportunităţile de angajare ale românilor care se recalifică profesional.
Citiţi şi: Episodul 1. Canada, cel mai bun loc din lume în care să trăieşti?Episodul 2. Bogaţii şi săracii Canadei. Unde se încadrează emigranţii români?Episodul 3. De ce aleg românii Canada pentru a emigra?Episodul 4. Ce ar trebui să ştie viitorii imigranţi români înainte să plece în Canada?
SUMARUL ARTICOLULUI Ce meserii pot practica românii care emigrează în CanadaPagina 2: Şanse pentru fiecare, dacă au trecut testul răbdării
Câteva articole din gazetele româneşti din Montréal prezintă, pas cu pas, cum se poate ajunge la practicarea unor meserii precum cea de medic sau de veterinar, de asistent medical şi de profesor.
Există câteva referiri şi la ingineri. Despre practicarea meseriei de medic vorbise chiar şi Alexandru Cetăţeanu în cartea sa „Un român în Canada”, în care tinde să acrediteze iluzia existenţei unui "paradis terestru" în Canada. Totuşi, nu trece sub tăcere dificultăţile legate de admiterea în Ordinul medicilor, atât din cauza limitării locurilor pentru imigranţi, a necesităţii refacerii studiilor, precum şi a taxelor mari.
@