Mai mult de jumătate dintre români au venituri mai mici decât în 2009, situaţie în care se regăsesc nu doar personale de peste 35 ani cu nivel redus de educaţie, ca în aprilie-mai, ci şi oameni mai tineri, cu educaţie şi venituri medii, arată un studiu realizat de compania 360insights. Studiul de tip Omnibus efectuat de compania de cercetare de piaţă 360insights arată că 52% dintre românii din mediul urban au înregistrat scăderi ale venitului în 2010 comparativ cu 2009. \"A
Mai mult de jumătate dintre români au venituri mai mici decât în 2009, situaţie în care se regăsesc nu doar personale de peste 35 ani cu nivel redus de educaţie, ca în aprilie-mai, ci şi oameni mai tineri, cu educaţie şi venituri medii, arată un studiu realizat de compania 360insights.
Studiul de tip Omnibus efectuat de compania de cercetare de piaţă 360insights arată că 52% dintre românii din mediul urban au înregistrat scăderi ale venitului în 2010 comparativ cu 2009.
\"Acest procent este pe de o parte îngrijorător de mare, însă în acelaşi timp este o reflexie coerentă a realităţii şi a efectelor crizei asupra nivelului de trai. În lunile aprilie-mai ale acestui an declarau că ar avea veniturile scăzute 37% dintre românii din mediul urban. Acest procent a crescut semnificativ în ultimele trei luni, grupul celor ce au înregistrat diminuări ale veniturilor mărindu-se cu 15 puncte procentuale\", menţionează sursa citată.
Dacă în aprilie-mai descreşterea era indicată doar de persoanele de peste 35 de ani, cu nivel scăzut de educaţie, de muncitori calificaţi sau necalificaţi, în lunile iulie-august plaja celor afectaţi s-a lărgit, scăderea veniturilor fiind resimţită şi de persoanele de peste 25 ani, cu educaţie şi venituri medii sau scăzute.
\"Însă chiar dacă «ghearele» crizei cuprind din ce în ce mai mulţi români, cei cu venituri mari şi cei cu studii superioare rămâ