Este şefă peste două centre pentru copii şi psiholog pentru micuţii care nu au o familie. Pentru a se perfecţiona, a luat cursuri în Germania, Franţa şi Danemarca.
Sufletul mare şi dragostea pentru copii au îndrumat-o pe Mariana Mândreanu către meseria care i se potriveşte cel mai mult: asistenţa socială.
Femeia, care s-a născut în judeţul Teleorman, a ajuns în Argeş după absolvirea Liceului Pedagogic pentru a le predea micuţilor de la Casa de copii din Piteşti, care funcţiona chiar în clădirea de pe strada Crinului în care ea profesează şi acum.
Imediat după Revoluţie, a fost schimbat directorul acelei unităţi şi a venit şansa Marianei Mândreanu de a demonstra ce poate, ea fiind numită în locul lui. Astfel a devenit o mamă protectoare pentru 90 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani.
„Îmi aduc aminte că la etajul al doilea al acestei clădiri erau numai dormitoare, cu 15-20 de paturi metalice într-o cameră. Multe s-au schimbat de atunci”, spune Mariana.
Între 1990 şi 1997, toate centrele au fost preluate de către Consiliul Judeţean de la Ministerul Învăţământului şi trecute în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care tocmai se înfiinţase.
În 2002, unitatea s-a închis pentru reorganizare. Printr-o finanţare primită de la Banca Mondială şi cu sprijinul Consiliului Judeţean s-a reabilitat clădirea şi s-au modernizat camerele, dotându-se la standarde ridicate de confort.
Pasionată de psihologie
Fiind pasionată încă din copilărie de psihologie, Mariana Mândreanu s-a înscris în acest timp la Facultatea de profil din cadrul Universităţii Bucureşti, iar după ce a obţinut licenţa, a avut ocazia să lucreze ca psiholog la Centrul de Plasament din Trivale.
„Este o meserie foarte frumoasă, care m-a atras imediat. Am descoperit că omul este ca o bijuterie, pe care dacă o şle