Pentru ca in ultimele zile ceaiul de paducel a ajuns vedeta tv, sa vedem despre ce este vorba, sa ne informam.
Paducelul, cunoscut si sub denumirea de gherghinar, mai este numit si planta inimii, pentru calitatile deosebite in tratarea afectiunilor cardiace.
Cunoscut din vremuri stravechi pentru efectele sale terapeutice, paducelul creste sub forma de tufe spinoase prin cranguri sau la marginea padurilor de foioase, a livezilor si pasunilor.
Pentru ceai se folosesc florile sale albe si fructele de culoare rosie. Daca va culegeti singuri plantele pentru ceai este recomandat sa evitati tufele de la marginea drumurilor intens circulate din motive lesne de inteles.
Ceaiul de paducel este sedativ, antispasmodic si vasodilatator, de aceea este indicat in angina pectorala, hipertensiunea arteriala, emotivitate excesiva, nevroze cardiace.
Asociate cu valeriana si talpa gastii, florile si fructele de paducel isi maresc efectul medicinal.
Ceaiul de flori sau fructe de paducel se prepara prin infuzie. Peste o lingurita de planta sau fructe se toarna 200 ml de apa clocotita. Se acopera vasul si, dupa 15 minute, ceaiul se strecoara si se indulceste cu zahar sau miere sau si zahar si miere, cate un varf de lingurita din fiecare.
S-avem sanatate!
Pentru ca in ultimele zile ceaiul de paducel a ajuns vedeta tv, sa vedem despre ce este vorba, sa ne informam.
Paducelul, cunoscut si sub denumirea de gherghinar, mai este numit si planta inimii, pentru calitatile deosebite in tratarea afectiunilor cardiace.
Cunoscut din vremuri stravechi pentru efectele sale terapeutice, paducelul creste sub forma de tufe spinoase prin cranguri sau la marginea padurilor de foioase, a livezilor si pasunilor.
Pentru ceai se folosesc florile sale albe si fructele de culoar