OPC Buzău se confruntă de la începutul acestei luni cu o avalanşă de plângeri împotriva societăţilor bancare care sunt acuzate că majorează nejustificat ratele la împrumuturi după ce jonglează cu tot felul de comisioane ascunse.
Buzoienii s-au săturat să tolereze dictatura băncilor şi aleg să ia calea instanţelor în speranţa că vor scăpa de calvarul ratelor care cresc de la o zi la alta.
Este şi cazul Adrianei Sion, o buzoiancă de 37 de ani, care crede că banca de la care a luat împrumut a săvârşit un abuz prin de majorarea ratelor, fără să primească explicaţii plauzibile .
Deşi plăteşte lunar noua rată calculată de creditor, femeia a decis să se adreseze Oficiului pentru Protecția Consumatorului şi apoi instanţei de judecată. “Este revoltător cum cresc ratele de la o lună la alta.Am cumpărat în urmă cu un an electrocasnice la o rată şi o dobândă fixă. Apoi am fost sunată de societatea de creditare şi mi s-a comunicat majorarea ratelor cu opt procente . Am depus plângere la OPC şi apoi am dat în judecată această societate pentru că am fost înşelată” a declarat Adriana Sion.
Avalanşă de reclamaţiila OPC
Angajaţii de la protecţia consumatorilor spun că de când s-a modificat legislaţia pentru limitarea abuzurilor la contractele de creditare, se confruntă cu peste cinci reclamaţii pe zi. „Numai în ultimele zile am avut 28 de reclamaţii care au la bază prevederile ordonanţei 50 pe 2010 privind comisioanele abuzive impuse de bănci. Deşi legea interzice acest lucru, unele societăţi de creditare au transformat comisioanele de risc în comisioane lunare de administrare a creditului cu scopul de a nu micşora ratele,” a declarat şeful OPC Buzău Nicuşor Dinulescu.
Primul român care a învins o bancă, un buzoian
Buzoienii au simţit că pot câştiga o luptă împotriva unei bănci, după ce în urmă cu doi ani un profesor de istori