Zeci de cadre medicale, profesori în cadrul Facultăţii de Medicină de la Universitatea Ovidius, studenţi şi rezidenţi au protestat la finele acestei săptămâni, cerând demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), dr. Dan Căpăţână.
„Vrem să profesăm, nu să emigrăm", „Depolitizaţi spitalul", „Studenţii şi cadrele universitare vor respect" au fost doar câteva dintre lozincile pe care le-au scandat tinerii în curtea spitalului. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de reorganizarea unităţii sanitare, comasarea clinicilor şi restructurările masive din ultima lună, când 213 persoane au fost nevoite să părăsească sistemul. O altă doleanţă este numirea pe funcţii de conducere a unor medici fără rang universitar. Mai mult decât atât, de câteva zile se aude că studenţii medicinişti nu vor mai avea unde să-şi facă practica. Decanul Facultăţii de Medicină, dr. Petru Bordei, spune că „spitalul va fi de categoria a treia". El a mai spus că în cazul în care li se va impune să plece din spital, atât profesorii, cât şi studenţii şi medicii rezidenţi sunt dispuşi să meargă mai departe şi să se adreseze forurilor superioare pentru remedierea situaţiei. „Ar fi o premieră în istoria acestui spital dacă li s-ar interzice accesul studenţilor medicinişti în sălile de curs", a declarat prof. univ. dr. Vasile Sârbu. Managerul Dan Căpăţână a declarat că nu este adevărat că vrea să dea afară din spital studenţii. „Profesorii universitari se folosesc de studenţi şi-i manevrează", este de părere el. Căpăţână a mai spus că se doreşte doar desfiinţarea sălilor de curs improvizate, de pe culoare, evitând în acest fel amenzi usturătoare în cazul unor potenţiale controale.
Zeci de cadre medicale, profesori în cadrul Facultăţii de Medicină de la Universitatea Ovidius, studenţi şi rezidenţi au protestat la finele acestei săptămâni, cerând demisia direct