Romanii muncesc mai mult decat europenii si pe mai putini bani, asa ca au cu adevarat nevoie de un concediu, indiferent ca pleaca intr-o calatorie sau se relaxeaza acasa cu familia. Totusi, sunt momente in care plecatul in vacanta trebuie evitat oricat de necesar ar fi.
Statisticile arata ca angajatii din Romania lucreaza aproximativ 41,2 de ore pe saptamana si au doar 21 de zile de concediu pe an, dar jumatate dintre ei au inteles ca in vremuri de criza e mai bine sa iti petreci o vara intreaga la birou.
Astfel, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare BestJobs, nesiguranta locului de munca si schimbarile tot mai dese de pe piata muncii i-au determinat pe romani sa renunte la concedii si sa munceasca toata vara. Doar 49,3% dintre cei intervievati au mai cerut angajatorului zile libere in acest an.
Oricat de sanatos ar fi un concediu cateodata, relaxarea ar trebui lasata pe mai tarziu in unele cazuri si sunt situatii in care prezenta alaturi de colegi la birou este obligatorie. Cei de la US News au explicat care sunt cele cateva momente in care decizia de a pleca in vacanta este gresita.
Cand firma e in criza. Orice sef are nevoie de o pauza cand criza si problemele nu se mai termina, dar nu si cand e nevoie de decizii imediate pentru probleme pe termen scurt. Daca soarta companiei este in mainile directorului, el trebuie sa fie acolo.
Cel mai bun exemplu de lideri care nu au respectat aceasta regula este chiar presedintele american Barack Obama, care a acordat uneori mai multa atentie timpului liber decat dezastrului care a avut loc in aceasta vara in Golful Mexic. Tot atunci, si directorul executiv al BP, Tony Hayward, facea o calatorie cu iahtul sau in timp ce petrolul companiei sale distrugea ecosistemul din Golf.
Cand vacanta nu e anuntata din timp. Dar nu numai sefii trebuie sa s