Spune că învăţământul a pasionat-o din totdeauna şi că indiferent de situaţie sau de conjunctură nu o să părăsească niciodată acest domeniu. Se consideră bine pregătită pentru acest domeniu şi în continuare se va perfecţiona pentru a evolua atât pe plan profesional cât şi personal.
Învătământul a pasionat-o încă de pe vremea când mergea la gradiniţă, în satul Punghina , acesta fiind şi locul unde a luat naştere dorinţa pentru e deveni educatoare.
„Am făcut gradiniţa la bunicii mei la sat, asta a fost povestea de început în ceea cea am vrut sa fac. Am mers la gradiniţa din comuna respectivă şi am fost foarte ataşată de doamna educatoare, de modul ei de a se comporta cu copii” ne spune Veronica.
În prezent este titular la gradiniţa cu program step by step din Drobeta Turnu Severin dar şi inspector şcolar de specialitate, activitate pe care şi-a asumat-o foarte recent şi care este ceva nou în domeniul învăţământului.
” Specialitatea mea în Inspectoratul Şcolar, mentoratul, este o profesie nouă în educaţie şi îmi doresc foarte mult să mă perfecţionez în acest domeniu” menţionează educatoarea.
Acest mentorat pe care-l practică Veronica reprezintă activităţi asemănătoare cu cele ale unei educatoare dar la un alt nivel de vârstă, aici fiind vorba de stagiari aflaţi la început de drum în domeniul învăţământului. Îşi iubeşte foarte mult meseria, dedicându-se în totalitate activităţilor care ţin de ceea ce înseamnă educaţie.
În timpul liber, foarte puţin cei drept, Veronica scrie poezii şi pictează. La un moment dat a încercat să găsească în metodologia şcolară o poezie care să exprime sentimente pe care ea vroia să le transmită copiilor. Din păcate nu a reuşit să afle ceea ce căuta şi ca atare a luat hotărârea de a scrie ea o carte de poezii, ceea ce a şi reuşit.
„Prin 2003 am publicat cartea „Poezii”, în care poeziile erau ilustrate c