Conduce maşina de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi barca pneumatică de salvare. I-a plăcut să ajute oamenii din totdeauna, iar din acest motiv părinţii l-au îndrumat să se facă pompier.
A urmat Liceul Militar şi din anul 1992 lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Intră primul în foc şi îi coordonează pe servanţii cu care pleacă la intervenţii. „Mi-a plăcut şi îmi place acesată meserie, dar cred că părinţii au avut un rol foarte important în alegerea pe care am făcut-o. Ei au ţinut foarte mult să participa la concurs şi să urmez această meserie pentru că mă vedeau că îmi place să ajut. Am urmat sfatul lor şi nu regret, cred că am făcut alegerea cea mai bună”, povesteşte Gheorghe Badea. A avut numai rezultate bune în activitatea sa, iar pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România a fost avansat înainte de termen la gradul de plutonier ajutant.
Şi-a salvat colegul de la înec
Gheorghe Badea a salvat zeci de persoane şi a stins sute de incendii. Cel mai greu i-a fost însă când era să îţi piardă un coleg. „În 2005 intervenean la inundaţii în comuna Fălcoiu şi era cât pe ce să îmi pierd un coleg ce era cât pe ce să se înece. Am intrat după el şi l-am salvat. O altă intervenţie dificilă a fost în anul 2004, când am acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o moară în comuna Mărunţei. Când am ajuns la faţa locului, toată mora era cuprinsă de flăcări. Am acţionat cu toate autospecialele din dotare, iar intervenţia a durat mai bine de patru ore”, povesteşte militarul. Pe lângă devotamentul faţă de meseria sa, pompierul îşi face timp şi pentru pasiunea sa, pescuitul. „Cea mai mare captură a mea a fost un somn de paru kilograme”, povesteşte mândru pompierul.
Profil:
Născut. 24 octombrie 1968 la Piatra Olt.
Studii. Şcoala de Maeştri Miliatri şi Facultatea de