Investiţia grupului austriac voestalpine într-o oţelărie în zona Mării Negre, evaluată la şase miliarde euro şi pentru care România reprezenta una din alternative, alături de Bulgaria, Turcia şi Ucraina, este în pregătire şi ar putea fi repornită având în vedere evoluţia pieţei oţelului. \"Investiţia de şase miliarde de euro a fost reprogramată, nu suspendată, iar decizia nu a avut legătură cu România, ci cu criza mondială şi cea a oţelului. Proiectul este în preg
Investiţia grupului austriac voestalpine într-o oţelărie în zona Mării Negre, evaluată la şase miliarde euro şi pentru care România reprezenta una din alternative, alături de Bulgaria, Turcia şi Ucraina, este în pregătire şi ar putea fi repornită având în vedere evoluţia pieţei oţelului.
\"Investiţia de şase miliarde de euro a fost reprogramată, nu suspendată, iar decizia nu a avut legătură cu România, ci cu criza mondială şi cea a oţelului. Proiectul este în pregătire, dar nu s-a luat nicio decizie. Industria oţelului o duce mai bine acum şi chiar Voestalpine lucrează la capacitate mărită. În aceste condiţii se poate gândi la investiţii mai mari\", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Rudolf Lukavsky, consilier comercial în cadrul Ambasadei Austriei în România.
România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia au fost luate în calcul pentru construcţia unei oţelării, însă în decembrie 2008, grupul a anunţat îngheţarea proiectului, din cauza crizei financiare.
În luna iulie, reprezentanţii voestalpine au anunţat că nu a luat încă o decizie privind investiţia, menţionând că extinderea grupului ar putea fi luată în discuţie abia peste unul sau doi ani.
Pe de altă parte, grupul austriac va construi, în intervalul iunie 2010 - iunie 2011, o fabrică de piese de oţel la Giurgiu. Intenţia de a investi într-un centru de servicii în care va prelucra tablă şi alte materiale pentru clienţii