Bucureşteanul are o pasiune care a prins tot mai mult în ultima vreme, pescuitul, şi a ajuns să fie căutat zi şi noapte de cei care au nevoie de sfaturi pentru o captură impresionantă.
A învăţat să prindă râma în cârlig de când avea şase ani şi chiar dacă nu ştia încă să citească, pasiunea pentru pescuit a devenit tot mai mare, uneori chiar şi mai mare decât şcoala. „Recunosc că uneori mai fugeam de la şcoală ca să stau pe malul bălţii la pescuit sau imediat după ce terminam orele plecam grăbit să prind peşte“, povesteşte Gheorghe.
Gheorghe este născut şi crescut în sectorul 2 al Capitalei, aşa că ştie mai toate bălţile din oraş. Are însă un regret că în ziua de azi nu prea se mai găseşte peşte în baltă ca pe vremuri.
„Mergeam la lacul Floreasca sau Tei şi prindeam mulţi peşti. Acum îi aduc de prin Ungaria, Bulgaria pentru că nu prea mai sunt prin bălţi“, explică pescarul.
Peşte de peste 10 kilograme
Prietenii îi spun Ursu’, deşi nu are nicio legătură cu povestea lui Moş Martin, păcălit de vulpe cu peştele din baltă. Gheorghe este foarte serios când vorbeşte despre pescuit şi a ajuns să fabrice tot felul de monturi pentru prinderea peştelui.
Mai mult, a experimentat tot felul de amestecuri şi a reuşit să obţină cele mai bune prafuri bune de atras peştii din baltă direct în undiţă. Este destul de modest să vorbească despre capturile sale, dar are cu ce să se laude: de la o ştiucă de doar două kilograme până la crapi de opt până la 14 kilograme.
Şi pentru că de altceva îi era greu să se apuce, Ursu’a început să facă şi ceva util din pasiunea sa. În urmă cu 17 ani şi-a făcut un stand în piaţa Obor, unde vindea ustensile de pescuit. Acum are propriul magazin, devenit „laboratorul“ său pescăresc şi unde programul este non-stop.
Şi femeile sunt printre clienţii săi fideli, iar la adresa lor Gheorghe a