Lucian Deaconu vrea să-i hrănească cu mâncare tradiţională românească pe toţi turiştii care ajung în centrul istoric al Sibiului. Iar când vine vorba de afaceri crede că sibienii se gândesc întotdeauna de două ori până să facă ceva, ceea ce în afaceri poate fi un avantaj.
CITEŞTE ŞI:
Ioan „Micky” Stoica: astăzi lumea nu dansează, stă faţă în faţă şi ţopăie sau mişcă din mâini
Hugo Wolff a înfiinţat prima trupă de dans contemporan
Dumitru Batâr: “Aştept peste 400 de studenţi la Facultatea de Ştiinţe”
Lucian Deaconu este un intreprizător sibian, care după ce a avut o încercare mai mult sau mai puţin reuşită cu un restaurant în zona centrală a Sibiului, şi-a deschis de curând un nou local. De data asta afacerea este mult mai bine orientată şi vrea să-i atragă atât pe turiştii care vizitează Sibiul cât şi pe sibienii care vor o masă bună şi ieftină. „Am mai avut un restaurant în Sibiu până de curând. Aceasta este a doua provocare culinară pentru mine şi sper să funcţioneze aşa cum mi-am propus. Cred că va funcţiona pentru că acum am mai multă experienţă în acest domeniu”, spune cu încredere Lucian.
Nu simte criza
Deşi toată lumea despre asta vorbeşte şi toţi oamenii de afaceri se înghesuie să dea pronosticuri cu privire la revenirea economică a ţării, Lucian Deaconu este mult relaxat şi stăpân pe sine din acest punct de vedere. Dimpotrivă, spune că el personal nu prea simte efectele crizei economice, însă nişte măsuri mai potrivite se impuneau. “Eu unul vă spun sincer că nu simt că este criză. Sunt şi norocos pentru că am şi soţia care lucrează în turism şi care se descurcă bine, mai am şi alte afaceri în străinătate, deci nu pot să mă plâng”, mărturiseşte Lucian Deaconu.
Colectare mai bună a taxelor
Din punct de vedere al unui om de afaceri, măsura adoptată de Guvern la începutul aces