Votul pentru legea pensiilor va fi reluat mâine după ce PSD şi PNL au acuzat lipsa de cvorum şi fraudarea votului de miercurea trecută. Roberta Anastase a declarat că liderii coaliţiei de guvernământ sunt de acord cu reluarea votului asupra legii pensiilor. Directorul Adjunct al Institutului de politici Publice, Adrian Moraru (audio) spune la RFI că votul poate fi atacat penal însă trebuie să existe probe evidente că votul s-a fraudat.
Votul pentru legea pensiilor va fi reluat mâine după ce PSD şi PNL au acuzat lipsa de cvorum şi fraudarea votului de miercurea trecută. Roberta Anastase a declarat că liderii coaliţiei de guvernământ sunt de acord cu reluarea votului asupra legii pensiilor.
Cu toate acestea, PSD a anunţat că va depune o plângere penală împotriva Robertei Anastase pe care o acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals pentru modul în care s-a derulat votul la Legea Pensiilor.
Directorul Adjunct al Institutului de politici Publice, Adrian Moraru spune la RFI că votul poate fi atacat penal însă trebuie să existe probe evidente că votul s-a fraudat.
“Procedurile pe care le avem sunt în neregulă pentru că nu există nicio instanţă căreia să i se poată adresa cineva cu un asemenena aspect. Votul respectiv se poate ataca pe linie administrativă pentru anulare şi eventual putem să discutăm de eventuale aspecte penale dacă se dovedeşte că cineva avea ştiinţă sau era evident că în sală nu erau oamenii respectivi şi cu bună ştiinţă a lăsat şedinţa să curgă mai departe comiţând o fraudă.
Repet toate aceste circumstanţe sunt aprope imposibil de demonstrat” spune la RFI Directorul Adjunct al Institutului de politici Publice, Adrian Moraru.
Scandalul de la Camera Deputaţilor a început de la o filmare din plen de pe site-ul instituţiei care arăta că în sală erau doar 80 de parlamentari în timp ce preşedintele Camerei, Roberta Anastas