Cristina Bâtlan duce magazinele Musette la New York. Am văzut ştirea prima dată la sfârşitul lui august în New York Magazine, în articolul intitulat "Musette ajunge în Soho pe platforme de 12 cm", prin care revista anunţa că "deşi brandul de origine română Musette a apărut la începutul anilor 1990 şi deţine 15 magazine în Europa, în Statele Unite numele nu spunea foarte multe. Asta până acum". La doar câteva zile distanţă, pe 1 septembrie, The New York Times anunţa la rândul său deschiderea celui mai nou punct Musette, urmat de mai multe ediţii online şi bloguri americane.
Ştrirea este relativ nouă şi pentru România: magazinul Musette, un brand 100% românesc, va deschide în franciză primul magazin peste ocean, în inima New York-ului - în West Broadway, cartierul Soho din Manhattan - lângă nume precum D&G, Swatch, French Connection sau Bracciallini. Reţeta aplicată de Musette în SUA sună astfel: 2 surori românce, 50 de metri pătraţi, 250.000 de euro, zero taxă de franciză, pantofi şi genţi. După o reţetă similară, un doilea magazin, "mult mai mare", este aşteptat tot în New York, în august-septembrie 2011.
Extinderea în Statele Unite, dar mai ales în "cartierul modei" Manhattan, face parte dintr-un plan mai amplu al creatoarei de genţi şi pantofi, a cărei afacere a început să se dezvolte în anii 90, atunci când Cristina Bâtlan a intrat în afaceri importând ţesături, s-a extins către marochinărie, iar ulterior şi-a deschis propria fabrică de genţi şi pantofi cu care a lansat reţeaua Musette.
Dezvoltarea afacerii în România a avut suişurile şi coborâşurile ei - printre acestea din urmă numărându-se câteva închideri de magazine în 2008-2009, pe fondul crizei economice. Însă Cristina Bâtlan spune că reţeaua de 12 magazine din România este acum "o reţea constantă şi matură, cu toate punctele profitabile", iar dezvoltarea pe plan local nu-şi mai găseş