Ministerul Comunicatiilor a anuntat luni lansarea unui proiect in valoare de 20,5 milioane lei, finantat din fonduri europene, de creare a unei platforme pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in SEN (n.r. Sistemul Electronic National). Platforma va avea doua componente: un punct de contact unic electronic (PCU) pentru firmele din tara si strainatate si un birou unic virtual pentru cetateni si va fi implementata in urmatoarele noua luni de consortiul format din firmele Teamnet International, Software Development and Consulting si C.P.Consultant Services.
"PCU electronic implementeaza Directiva Serviciilor nr. 2006/123/CE a Parlamentului European si stabileste modalitatea de interactiune online dintre institutiile publice din Romania si prestatorii de servicii. PCU electronic va permite accesul total la informatii si va oferi posibilitatea obtinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din tara si din strainatate", se mentioneaza in comunicatul ministerului.
Oficialii MCSI au precizat pentru HotNews.ro ca in cadrul acestui proiect, "statul nu va plati nimic altceva in afara de valoarea TVA-ului aferenta valorii totale a proiectului".
Lipsa unui Punct Unic Electronic pentru firme, unul din motivele pentru care CE a deschis procedura de infringement asupra Romaniei
Amintim ca in luna iunie a acestui an, Comisia Europeana a trimis aviz motivat Romaniei - a doua faza a procedurii de incalcare a tratatelor (infringement) -, pentru ca nu a primit notificari cu privire la adoptarea tuturor modificarilor legislative impuse de Directiva Serviciilor.
Alaturi de Romania, au fost avertizate si Austria, Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Marea Britanie si Slovenia. Directiva 2006/123/CE a fost adoptata la sfarsitul anului 2006, iar termenul de implementare in toate sta