După ce au creat un grup infracţional organizat pentru a primi ilegal rambursări de TVA, finanţiştii maramureşeni se confruntă cu acuzaţia de mită. Dacă în anul 2009 Direcţia de Finanţe Maramureş a fost scena celui mai cutremurător scandal legat rambursările ilegale de TVA, iar în primă fază procurorii DNA au depistat o fraudă la bugetul statului de 15 milioane de lei şi au trimis în judecată nouă angajaţi ai instituţiei, acum un alt eveniment pune sub semnul întrebării corectitudinea finanţiştilor conduşi de democrat-liberalul Teodor Lupuţi, un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.
Alţi doi angajţi ai Direcţiei de Finanţe Maramureş sunt cercetaţi pentru luare de mită, după ce trei patroni din satul Şieu au mărturisit că aceştia s-au recomandat "inspectori la Finnaţe şi Garda Financiară" şi le-au pretins bani pentru a nu-i amenda pentru presupuse nereguli pe care le-ar detecta în urma controalelor.
Cât ar putea sta după gratii
Conform poliţiştilor, cei doi au încasat 700 lei şi produse alimentare din partea patronilor firmelor respective. Deocamdată, poliţiştii maramureşeni nu le-au făcut publică identitatea şi au comunicat doar faptul că Grigore M. (43 de ani), originar din Sighetu Marmaţiei, şi Vasile P. (36 de ani), cu domiciliul în Săpânţa, au fost cercetaţi iniţial pentru uzurpare de calităţi oficiale şi înşelaciune, pentru că poliţiştii credeau că ei şi-au atribuit funcţii pe care nu le aveau. Ulterior, în timpul cercetărilor, poliţiştii stabilit că cei doi erau angajaţi "ai unei instituţii publice" şi încadrarea infracţiunii a fost schimbată în "luare de mită".
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, Dumitriţa Hotea, a confirmat faptul că "cei doi indivizi, pentru a nu-i sancţiona pe administratorii societăţilor comerciale în urma unor pretinse nereguli constatate