Face greu rost de bani pentru a publica, dar oferă gratis cărţile. Simion Constantin scrie despre tot ce i se întâmplă şi este citit de toate categoriile profesionale.
Lucrează ca muncitor la Liceul Agricol din Odobeşti. Simion Constantin, sau mai bine zis „Olteanu", cum este poreclit ca urmare a faptului că se trage din comuna oltenească Sprîncenata, a început să publice la vârsta de 19 ani. Prima scriere a apărut în revista şcolii tehnice de construcţii din Bucureşti.
Întrucât provine din familie de militari, a lucrat în Armata Română până în 1974, când s-a retras în comuna Cîmpineanca.
Atunci a renunţat la Armată. Mai târziu au apărut doi copii, motiv pentru care nu a putut să continue studiile. Deşi lucra ca muncitor, a continuat să scrie. Are patru cărţi de poezii dar şi proză publicate şi încă două în curs de apariţie: „Taina unei agende (poezii pentru copii)" şi „Puterea adevărului".
Se împrumută pentru cărţi
Simion Constantin îşi aranjează singur cărţile prin firma sa şi le tipăreşte la o editură la care a găsit înţelegere să achite în rate întrucât are un salariu de doar 560 de lei la Liceul Agricol din oraşul Odobeşti, unde lucrează ca muncitor, pe post de electrician sau zidar când e nevoie şi mai întreţine reţeaua de calculatoare când şi când. De foarte multe ori se împrumută la Casele de Ajutor Reciproc doar pentru a-şi achita serviciile la tipografie. Face asta doar pentru că are o mare pasiune pentru scris.
„Într-adevăr este greu să mă descurc din slariul meu mic şi mă ajută soţia din pensia ei, copiii şi mă mai împrumut la CAR să pot plăti pentru toate cărţile, că scot cam 300 de exempare la fiecare titlu. Nu am vândut niciodată cărţi, îmi place să le dăruiesc, să citească lumea. Dar vreau să le las moştenire copiilor dreptul de autor pe ele", ne-a mărturisit scriitorul.
Impresar şi r