Operatorul regional de apă din Craiova beneficiază de cel mai mare proiect de investiţii în alimentare cu apă şi canalizare din ţară, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
Până în 2015, peste 170 de milioane de euro vor intra în infrastructura de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate din localităţile Doljului. Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj“ vizează intervenţii în cadrul sistemelor zonale de alimentare cu apă Craiova, Calafat, Călăraşi, Băileşti, Segarcea, Dăbuleni şi Bechet, precum şi din aglomerările de reţele de preluare a apelor reziduale Craiova, Calafat, Poiana Mare - Băileşti, Dăbuleni - Călăraşi - Bechet, Filiaşi şi Segarcea.
„Proiectul este estimat la peste 720 de milioane de lei şi va trebui finalizat până în 2015. Este termenul specificat în Directiva europeană 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, până la care România trebuie să se conformeze în totalitate cerinţelor UE în acest domeniu“, a precizat directorul general al Companiei de Apă „Oltenia“ SA, Doru Buruiană. Între lucrările incluse în proiect se găsesc: construirea de reţele noi de distribuţie a apei în lungime de peste 140 km, conducte de aducţiune - 34 km, reţele de canalizare - 305 km, conducte de refulare şi transfer a apelor uzate - 65 km, amenajarea a trei staţii noi de epurare, a şapte staţii de pompare a apei, a 34 de staţii de pompare a apelor uzate, staţii de clorare etc.
„În cazul altor zeci de kilometri de reţele şi zeci de staţii de diverse tipuri vor fi executate lucrări de reabilitare şi modernizare“, a mai spus directorul Doru Buruiană. Acesta susţine că documentaţia necesară aplicării masterplanului POS Mediu pentru alimentare cu apă şi epurare a apelor uzate din Dolj a ajuns la Bruxelles pentru avizare. Proiectul este susţinut financiar de Fondul de co