Săptămâna protestelor a început. Luni, 20 septembrie, mai mulţi sindicalişti Cartel Alfa au organizat pichete, în faţa prefecturilor. Totodată, poliţiştii din toată ţara şi-au redus activitatea, începând de luni dimineaţă. Sociologul Alfred Bulai spune la RFI că protestul poliţiştilor nu va duce la creşterea infracţionalităţii, ci la o neîncredere mai mare în instituţiile statului.
Săptămâna protestelor a început. Luni, 20 septembrie, în mai multe judeţe, în faţa prefecturilor, mai mulţi sindicalişti Cartel Alfa organizează pichete.
Marţi, protestele vor continua cu pichete organizate de BNS şi Cartel Alfa, iar pentru miercuri, 22 septembrie, CNSLR Frăţia anunţă un marş şi un miting în Piaţa Victoriei din Capitală, la care ar urma să participe circa 20 de mii de bugetari.
Totodată, poliţiştii din toată ţara şi-au redus activitatea, începând de luni dimineaţă. Ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi şi nu mai dirijează circulaţia.
Pentru că sunt plătiţi doar cu 75%, poliţiştii au anunţat că îşi vor reduce activitatea cu 25 de procente. Sociologul Alfred Bulai (audio) spune la RFI că protestul poliţiştilor nu va duce la creşterea infracţionalităţii, ci la o neîncredere mai mare în instituţiile statului.
Sindicatele au decis să facă proteste separat, neajungând la un consens în privinţa unui protest comun cu toate confederaţiile.
Premierul Emil Boc a încercat să discute cu sindicatele să renuţe la mitinguri, însă negocierile au eşuat. Alfred Bulai, în dialog cu Liliana Simionescu, despre protestul poliţiştilor.
Săptămâna protestelor a început. Luni, 20 septembrie, mai mulţi sindicalişti Cartel Alfa au organizat pichete, în faţa prefecturilor. Totodată, poliţiştii din toată ţara şi-au redus activitatea, începând de luni dimineaţă. Sociologul Alfred Bulai spune la RFI că protestul poliţiştilor nu va duce