CNIPMMR a realizat o listă de priorităţi pentru dezvoltarea sectorului IMM
Deşi întreprinderile mici şi mijlocii au o pondere semnificativă în economia României, se pare că acestui sector nu îi este acordată importanţa necesară.
În aceste condiţii, reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) au stabilit o listă de priorităţi necesare în acest moment pentru sprijinirea acestui sector care a resimţit din plin efectele crizei financiare, drept dovadă fiind şi faptul că în ultimele 18 luni România a pierdut peste 160.000 de IMM. ''CNIPMMR consideră că în acest moment cel mai important lucru pentru IMM este să avem o strategie pe cinci ani pentru a relansa acest sector care a pierdut în ultimele 18 luni peste 160.000 de IMM. În aceste condiţii este absolut necesar să avem o strategie profesionistă privind dezvoltarea sectorului cu obiective concrete cantitative privind creşterea numărului de IMM, amplificarea productivităţii muncii, crearea de noi locuri de muncă şi cu modalităţi de acţiune fezabile pe aspecte esenţiale'', a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă în care a prezentat priorităţile pentru dezvoltarea sectorului IMM.
În acelaşi timp, este nevoie de alocarea de la buget a încă 100 mil. lei, pentru susţinerea înfiinţării şi dezvoltării IMM de către tinerii întreprinzatori, la prima rectificare a bugetului de stat, prin suplimentarea alocaţiilor bugetare necesare creşterii valorii programelor aflate în derulare, precum şi creşterea bugetelor alocate programelor pentru IMM prin AIPPIMM şi MECMA.
Un alt aspect prioritar pentru IMM se referă la modificarea schemei de ajutor de stat prin scăderea pragurilor condiţiilor de eligibilitate referitoare la valoarea minimă a investiţiei şi numărul minim de noi locuri de muncă, de la minimum