Ştiinţa, cu un om în plus aproape o repriză, nu a reuşit să se impună în faţa Rapidului, dar rezultatul final al derbiului a fost influenţat şi de câteva decizii controversate ale arbitrului Teo Crăciunescu, printre care un penalti acordat împotriva Craiovei.
Tribunele lui „Ion Oblemenco“ au fost pline, ca pe vremurile bune ale Ştiinţei, suporterii alb-albaştrilor fiind vineri cu adevărat al „12-lea“ jucător al trupei lui Victor Piţurcă, antrenorul care a trăit la intensitate maximă derbiul cu echipa tenace din Giuleşti. „Piţi“ i-a avut alături, pe lângă cei aproape 20.000 de fani, şi pe toţi membrii familiei, veniţi din Capitală pentru acest meci, soţia Maria şi fiica sa, Claudia, dar care nu au fost la stadion. Din motive de sănătate apărute în preziua derbiului, Alex Piţurcă n-a fost inclus pe lista de meci.
Meciul s-a văzut, comentariile continuă, subiectul principal al acestora fiind, pe lângă forma modestă a unor jucători olteni (ce se întâmplă cu Mihai Costea şi Dănănae, de exemplu?) şi erorile de arbitraj ale brigăzii cavalerilor în negru, în speţă ale centralului Teodor Crăciunescu. Reamintim, era minutul 49 când Găman, care-l tatona pe Herea, a căzut ca secerat la pământ, sângerându-i buza inferioară, ca urmare a unui cot aplicat de rapidist. Cu oarecare întârziere, Crăciunescu i-a arătat lui Herea cartonaşul roşu, fază care a aruncat în aer banca tehnică a Rapidului.
„1948 - s-a născut Ştiinţa, 1983 - am făcut istorie, 2010 - legenda continuă...“, au fost mesajele de pe bannerele galeriei gazdelor, fanii continuând să creadă în renaşterea Universităţii, dar... mai e până departe.
„Piţi“, în genunchi
Cu un om în plus, Universitatea părea că va găsi cheia succesului, mai ales după ce Wobay a marcat un gol de clasă, un eurogol, 1-0. Cu toate aceste două avantaje ale gazdelor - un om în plus şi 1-0 -, Rapidul nu