Claudiu Fiu s-a născut într-o familie de pescari, bunicul şi tatăl său fiind pasionaţi de acest sport. Merge săptămânal la pescuit, fiind unul dintre cei mai renumiţi pescari din judeţul Gorj.
Primul peşte pe care l-a pescuit a fost pe râul Jiu. „Bunicul mi-a făcut o undiţă dintr-un băţ, cu o aţă şi un bold îndoit. Aşa am prins primul pui de clean din viaţa mea. Aveam şapte ani. Cred că pescuitul este unul dintre cele mai vechi instincte ale omului. Se dezvoltă în timp, în momentul în care începi să înveţi şi tehnică. Prima undiţă serioasă am primit-o de la o vecină, era a soţului ei, care fusese un idol pentru mine“, spune Claudiu. „Am prins perioada celor mai buni pescari de la noi, de la care am învăţat foarte multe. Cel mai mult îmi place pescuitul cu momeli artificiale. Pescuiesc cu bucurie orice fel de peşte, dar la suflet sunt răpitorii. Cred că răpitorul suprem este păstrăvul“, adaugă pescarul.
Planuri pentru pescari
Ca orice împătimit al acestui hobby, Claudiu promovează pescuitul sportiv prin orice mijloace şi ar prefera să vadă cât mai mulţi tineri pe marginea apei pescuind, decât la volanul maşinilor, conducând cu viteză, sau în baruri. „În primul rând, trebuie să respecţi peştele, pentru a putea să îl protejezi. Am fost întotdeauna alături de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi la populat. Aş vrea ca un procent din cotizaţia pescarilor să asigure populările cu peşte, iar restul să fie utilizat pentru concursuri şi promovarea pescuitului sportiv“, mai spune Claudiu Fiu. Alături de alţi pescari, a reuşit să înfiinţeze Clubul Pescarilor Sportivi şi vrea să facă tot posibilul pentru a se înscrie în Liga Profesionistă de Pescuit. „În 2011 sper să avem câţiva participanţi pe care să îi putem susţine la concursuri, iar în 2012 încercăm crearea unei piste de pescuit în judeţul Gorj“, încheie Claudiu.
Care e